Helsinki-Savonlinna-Varkaus-reitin lennot lakkaavat vuodenvaihteessa

LVM_LOGOSäännöllinen lentoliikenne Helsingin, Savonlinnan ja Varkauden välillä loppuu 31. joulukuuta 2013. Voimassa olevaa lentoliikennesopimusta ovat rahoittaneet liikenne- ja viestintäministeriö sekä Savonlinna ja Varkaus.

Säännöllisen lentoliikenteen loppuminen johtuu siitä, että Varkauden kaupunki ei ole hyväksynyt liikenne- ja viestintäministeriön hankintapäätöksen mukaista ostoliikennejärjestelyä vuosille 2014-2015.

Varkauden kaupunginvaltuuston 16.12.2013 hyväksymässä talousarviossa ei ole määrärahavarausta lentoliikenteen tukemiseen vuoden 2014 osalta. Varkauden kaupunginhallitus on päättänyt siirtää hankintapäätöksen käsittelyä siihen saakka kunnes lentoaikataulut on saatu vastaamaan vientiyritysten tarpeita ja kaupungin maksuosuus on nykyistä kohtuullisempi.

Savonlinnan kaupunki on hyväksynyt liikenne- ja viestintäministeriön, Savonlinnan ja Varkauden kaupunkien kilpailuttaman lentoliikennesopimuksen sekä varannut kaupungin budjettiin tarvittavat määrärahat.

Liikenne- ja viestintäministeriö valitsi lokakuussa 2013 Flybe Finland Oy:n hoitamaan säännöllistä reittiliikennettä Helsingin, Savonlinnan ja Varkauden välillä vuosina 2014-2015. Ministeriön päätöksestä on vireillä valitus korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Varkauden kaupunki hakee edelleen aktiivisesti Varkauden kaupunginhallituksen päätöksen mukaista ratkaisua. Lentoliikenneyhteyden jatkuminen vuonna 2014 on liikenne- ja viestintäministeriön tämänhetkisen käsityksen mukaan epätodennäköistä.

Lue myös: