Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan lokakuussa

Norwegian_IFE_1Norwegian (NAS) lennätti lokakuussa liki kaksi miljoonaa matkustajaa, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samana ajankohtana. Yhtiö jatkaa uusien lentokoneiden vastaanottoa, lisää paikkamääriä, perustaa uusia solmukohtia Eurooppaan ja avaa uusia reittejä.

Norwegianilla lensi lokakuussa 1 955 463 matkustajaa, mikä on 308 525 henkeä (19 prosenttia) enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2012.

Tarjotut henkilökilometrit (ASK) kasvoivat 36 prosenttia ja myydyt henkilökilometrit (RPK) 38 prosenttia. Käyttöaste oli 79,3 prosenttia, mikä on yhden prosenttiyksikön enemmän kuin viime lokakuussa.


Vahvempi kansainvälinen näkyvyys

Lokakuun liikennelukuihin vaikuttaa uusien koneiden käyttöönotto, istuinkapasiteetin kasvu, uusien operatiivisten solmukohtien perustaminen Eurooppaan sekä useiden uusien reittien avaaminen. Tämän lisäksi lennetyt matkat ovat pidempiä kuin aiemmin.

"Olen erittäin tyytyväinen siihen, että yhä useampi valitsee Norwegianin lentoyhtiökseen ja että käyttöasteemme jatkaa kasvuaan – siitä huolimatta, että matkustajapaikkojen määrä nousee merkittävästi. Tämä osoittaa, että matkustajat arvostavat hyvää laatua ja edullisia hintoja", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi lokakuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 89,4 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.