Qatar rajoittaa maahan saapumista 1.11.-23.12.2022 - syynä jalkapallon MM-kilpailut Dohassa

Qatar_Finnair_tails_1Qatar rajoittaa maahansaapumista Dohassa järjestettävien jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen aikana sekä niitä ennen. Tiukennetut rajoitukset ovat voimassa 1.11.-23.12.2022 ja niiden aikana maahan voi saapua vain jalkapallokisoihin saapuvat tai tiettyjen poikkeuksien piiriin kuuluvat henkilöt. Finnair käynnistää lennot Dohaan marras- ja joulukuussa Helsingistä, Tukholmasta ja Kööpenhaminasta.

Qatarin viranomaiset sulkevat maat rajat maa-, meri- ja lentoliikenteen 1. marraskuuta ja 23. joulukuuta 2022 väliseltä ajalta kaikilta matkustajilta ellei heillä jalkapallon MM-kilpailuihin liittyvää ns. World Cup ‘Haya’-lippua. Kyseessä on Qatarin myöntämä fanikortti, joka annetaan kaikille FIFA:n jalkapallon MM-kilpailuihin saapuville turisteille. Jalkapalloturistit voivat oleskella Qatarissa 23. tammikuuta 2023 saakka.

Dohassa 20.11. -18.12.2022 järjestettäviin FIFA:n jalkapallon MM-kilpailuhin on myyty kaikkiaan yli 2,45 miljoonaa lippua. Kysyntä on ollut suurta erityisesti Pohjois-Amerikasta, Euroopasta ja Arabian alueelta. Qatariin odotetaan saapuvan marras-joulukuussa lentäen jopa 1,2 miljonaa jalkapalloturistia.

Jalkapalloturistien lisäksi Qatariin pääsee kyseisenä ajanjaksona ainoastaan tietyin poikkeuksin. Tällaisia ovat Qatarin kansalaisuus, pysyvä asumislupa maassa, työlupa Qatariin, humanitääriset syyt tai jatkolento Dohan kautta.

Matkustusrajoitukset voivat muuttua nopeasti ja ajantasaiset tiedot löytyvät kohde- tai kauttakulkumaan viranomaisten verkkopalveluista. Matkustaja on itse vastuussa  matkustusrajoitteiden selvittämisestä.

Tällä hetkellä lentoyhteyksiä Suomesta Qatariin tarjoaa Qatar Airways, joka lentää Helsinki-Vantaalta Dohaan. Finnair puolestaan aloittaa marras-joulukuussa päivittäiset lennot Dohaan Helsingistä, Kööpenhaminasta ja Tukholmasta. Lisäksi osapuolet ovat aiemmin kerrotun mukaisesti sopineet neljännestä päivittäisestä reitistä Euroopasta Dohaan. Finnairilla odotetaankin olevan talvella 28 viikkovuoroa Dohaan.

Finnairin ja Qatar Airwaysin välisen codeshare-sopimuksen myötä pohjoismaisille matkustajille tulee reittiavausten myötä tarjolle erinomaiset yhteydet Finnairilla Dohaan ja sieltä eteenpäin Qatar Airwaysin kohteisiin Lähi-idässä, Aasiassa, Afrikassa ja Oseaniassa.

Lue myös:

Artikkeli: Finnairin Topi Manner: katsomme itään, etelään ja länteen – sopeudumme uusiin realiteetteihin