Rajavartiolaitoksen Helsinki-Vantaan tukikohdalle vihreää valoa - pressuhallia puretaan

EFHK_ilmasta_raja_uudet_tilat_1Rajavartiolaitos on saanut oikeutuksen vuokrasopimuksen solmimiseen uusista Helsinki-Vantaan toimitiloista. Vartiolentolaivue siirtyy Malmin lentoasemalta Helsinki-Vantaalle rakennettaviin uusin toimitiloihin vuonna 2016.

Valtioneuvoston rahavaliokunta vahvisti Rajavartiolaitokselle luvan vuokrasopimuksen solmimiseen Finavian kanssa. Uusi tukikohta rakentuu Helsinki-Vantaalle kiitotien 15/33 varteen osoitteeseen Tullimiehentie 16.

pressuhalli_vantaaRajavartioston uudet tilat Helsinki-Vantaan lentoasemalla tulevat alueelle, jossa aiemmin on sijainnut Blue1:n pressuhalli. Sittemmin siinä on ollut vuokralaisena mm. Suomen Ilmailumuseo, joka varastoi tilaan koneita. Joulukuun alussa hallia jo purettiin ja sen päädyt oli poistettu (kuva oikealla).

Vartiolentolaivueen pääkaupunkiseudun tukikohtahanke on osa vartiolentolaivueen uudelleen organisointia ja tukikohdan sijoittuminen Helsinki-Vantaan lentokenttäalueelle liittyy Malmin lentokentän lakkautukseen. Valtio on ilmoittanut siirtävänsä toimintonsa pois Malmin lentoasemalta vuonna 2016.

Raja_SuperPuma_ilmassa_1Helikopteritoimintojen käyttöön joulukuussa 2016 otettaviin 5 942 brm²:n kokoisiin tiloihin tulee kalustosuoja, huoltotilat sekä toimistoja.

Rakennusinvestointi on noin 10,6 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa ja tukikohdan vuotuiset vuokramenot ovat noin 933 000 euroa. Kahdenkymmenen vuoden vuokramenot ovat noin 18,7 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa.

Rajavartiolaitos on tilannut kaksi Airbus Helicopter (Eurocopter) AS332L1e Super Pumaa Malmilta nykyisin toimivien pienempien Agusta Bell AB412 -helikopterien tilalle. Myös nykyiset Turusta toimivat kolme Super Pumaa modernisoidaan samaan uuteen standardiin.

Lue myös aiempia Lentoposti.fi:n uutisia Rajavartiolaitoksen uudesta Helsinki-Vantaan tukikohdasta: