Brysselin lentokenttä on suljettuna matkustajaliikenteeltä myös torstaina ja perjantaina

Brussels_Zaventem_wiki_KonstantinvonWedelstaedt(päivittynyt 24.3 klo 12.15) Brysselin Zaventemin lentoasema pysyy suljettuna myös torstaina 24. maaliskuuta ja perjantaina 25. maaliskuuta. Tiistain pommi-iskujen tutkinta on kesken eikä lentoasemalle aiheutuneita vaurioita ole päästy vielä arvioimaan. Toistaiseksi on epäselvää koska lentoasema avataan lentoliikenteelle.

Euroopan komission ja Eurocontrollin yhdessä perustama European Aviation Crisis Coordination Cell (EACCC) on kokoontunut Brysselin iskujen takia jo kolmesti.

Keskiviikon osalta Brysselistä on peruttu kaikkiaan 670 operaatiota. Zaventemista on operoitu päivänmittaan ainoastaan jotain siirtolentoja. Niiden lisäksi lentokentältä voidaan toistaiseksi operoida vain etsintä- ja pelastuspalvelun lentoja, yleisilmailua sekä sotilaslentoja tietyin rajoituksin.

Keskiviikon osalta sallittuja ovat myös rahtilennot, jotka operoivat tietyllä lentoaseman alueella. Brysselin Zaventem on merkittävä lentorahdin keskus, jonne myös Finnair ja Finnair Cargo operoivat laajarunkokoneella.  Brysseli on yksi Euroopan tärkeistä rahtikeskittymistä ja se tarjoaa erinomaiset jatkoyhteydet lukuisiin Euroopan kohteisiin.

Zaventemia kotikenttämään pitävä Lufthansa-konserniin kuuluva Brussels Airlines selvitti keskiviikon aikana operaatioiden jatkamista toiselta lentokentältä. Yhtiö jatkaa lentoja torstaina ja perjantaina Liegen ja Antwerpenin lentokentiltä. Koko liikenneohjelmaa ei kuitenkaan saada lennettyä. Matkustajia pyydetään tulemaan Liegeen ja Antwerpeniin kolme tuntia ennen lennon lähtöaikaa.

Finnair on jo perunut lentonsa myös torstailta sekä aamulennon Brysselistä Helsinkiin perjantailta. Finnair mahdollistaa 29. maaliskuuta saakka varattujen lentojen vaihdon kertaalleen 12. huhtikuuta saakka paikkatilanteen salliessa. Finnair mahdollistaa myös kohteen vaihdon Pariisiin, Amsterdamiin, Düsseldorfiin tai Frankfurtiin.

Finnairin torstailta ja perjantailta perumat lennot:

24.3: AY816, AY811, AY812, AY813, AY814, AY817, AY818, AY815
25.3: A816, AY811, AY812, AY817, AY818

Päivitys 23.3 klo 23.54: Lisätty tieto lentoaseman toiminnan keskeytyksestä myös perjantaina 25.3.
Päivitys 23.57: Lisätty tieto Brussels Airlinesin operaatioiden siirrosta Liegeen ja Antwerpeniin.
Päivitys 24.3 klo 12.15: Lisätty tieto Finnairin perjantaina perumista lennoista.

Lue myös: