Finnair perui lisää kaukolentoja - A330-koneen vauriokorjaus valmistunee marraskuussa

A330_tail_closeFinnair on joutunut perumaan lisää kaukolentoja Airbus A330-300 -koneelle Chicagossa syyskuun lopussa sattuneen vaurion seurauksena. Lokakuussa yhden koneen puuttumista on paikattu Air Italyn vuokrakoneella. Nyt Finnairin kuitenkin peruu lokakuun lopusta ja marraskuun ensimmäiseltä viikolta kuusi edestakaista lentoa sekä yhden menolennon.

Chicagon O'Haren kansainvälisellä lentokentällä 25. syyskuuta vaurioitunut A330-300 -kone (OH-LTS)  joutui kuormauslaitteen vaurioittamaksi. Finnair kertoo koneen vaurioituneen takarungosta eikä vauriokorjaukselle voitu vielä antaa arviota.

"Seuraamme korjaustyön etenemistä jatkuvasti, ja jos korjaustyötä on tarvetta jatkaa vielä marraskuun alussa, selvitämme vaihtoehtoja lentojen järjestämiseen niin, että haitta asiakkaillemme on mahdollisimman pieni. Mahdollisista muutoksista viestitämme suoraan asiakkaille", kommentoi Finnair koneen tilannetta Lentoposti.fi:lle 12. lokakuuta.

IMG_20181019_121940OH-LTS nousi ilmaan Chicagosta 11. lokakuuta ja sen määränpäänä oli Kaliforniassa Los Angelesin itäpuolella sijaitseva San Bernardinon lentokenttä. Siellä toimii useita MRO (Maintenance Repair and Overhaul) -palveluita laaja-alaisesti myös liikenneluokan koneille tarjoavia yrityksiä. Lopulliset korjaukset vaurioituneelle koneelle tehtäneen siis San Bernardinossa.

Finnair vuokrasi Air Italyltä Airbus A330-200 -koneen miehistöineen 12. lokakuuta lähtien. Se operoi yhtiön Chigacon ja Miamin reittejä 31. lokakuuta saakka. Ilmeisesti Finnairin oman kaukoliikennekoneen korjaus kestää arvioitua pidempään, sillä yhtiö on jounut perumaan kaukolentojaan vielä 31.10. - 7.11. väliseltä ajalta.

Finnair ilmoittaa asiakkailleen tiedot peruutuksista sekä uuden matkasuunnitelman. Mikäli asiakas haluaa muuttaa uudelleen reititettyä lento tulee olla yhteydessä Finnairin asiakaspalveluun. Mikäli uudelleenreititys ei sovi asiakkaalle on mahdollista myös saada hyvitys lipun hintaan.

AirItaly_A330Viimeinen peruttu lento on meno Helsinki-Vantaalta San Franciscoon 7. marraskuuta. Finnairin oman koneen odotetaan mahdollisesti valmistuvan San Bernardinosta tähän mennessä ja se olisi mahdollisesti käytössä jo paluulennolla San Franciscosta.

Finnair ei kommentoi valittevan tapauksen aiheuttamia kustannuksia julkisesti vaan selvitys tehdään asianosaisten toimijoiden kesken. Ainoastaan lentojen peruutukset ja koneen korjauskustannukset huomioiden kyseessä on jo merkittävä summa.

Tyypillisesti eri toimijoilla on vakuutukset tällaisten vaurioiden varalta. Myös Finnair on vakuuttanut kaikki koneensa, ja myös maapalveluiden tuottajilla on vakuutukset aiheuttamiensa vahinkojen varalle.

Finnairin viimeksi perumat kaukolennot:


    31.10. Helsinki-Delhi (AY121)
    1.11. Delhi-Helsinki (AY122)
    2.11. Helsinki-Chicago (AY09)
    2.11. Chicago-Helsinki (AY10)
    3.11. Helsinki-New York (AY05)
    3.11. New York-Helsinki (AY06)
    4.11. Helsinki-Delhi (AY121)
    5.11. Delhi-Helsinki (AY122)
    6.11. Helsinki-Bangkok (AY143)
    6.11. Bangkok-Helsinki (AY144)
    7.11. Helsinki-San Francisco (AY11)

Päivittynyt: Tarkennettu tapausta Finnairin kommenteilla vaikutuksista ja vakuutuksista.

Lue myös: