Lex Malmi liikenne- ja viestintävaliokunnan käsittelyyn 9. helmikuuta - kuultavana ministeri Berner

Malmin-lentoasema-ilmasta_5Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta (LiVL) käsittelee Lex Malmi -kansalaisaloitetta perjantaina 9. helmikuuta 2018 kello 11.15. Valiokunnan kuultavana on liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Valiokunnassa päätetään kansalaisaloitteen jatkokäsittelystä. Perustuslakivaliokunta totesi lokakuussa, että Lex Malmi ei ole perustuslain vastainen.

Lex Malmi on lokakuussa 2016 vireille tullut kansalaisaloite, jolla vaaditaan säätämään laki Helsinki-Malmin lentopaikan säilyttämiseksi ilmailukäytössä, sen oheistoiminnan kehittämiseksi sekä lentopaikan kulttuuriympäristöarvojen säilyttämiseksi. Lakialoitetta kannatti huimat 56 067 kannattajaa.

 Malmin lentoaseman toiminta on jatkunut vireänä Finavia Oyj:n lähdettyä Malmilta vuodenvaihteessa 2016. Kenttää operoi voittoa tuottamaton Malmin lentokenttäyhdistys ry. Vuonna 2017 kentällä oli yli 40 000 operaatiota ICAO:n laskentatavan mukaan, Finavian käyttämän laskentatavan mukaan yli 30 000.

Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n laskentatavassa koulutuslennot lasketaan operaatioiksi eri tavalla. ICAO:n laskentatapa on vertailukelpoinen maailmanlaajuisesti.

Lex Malmi -kansalaisaloite KAA 1/2017 vp (PDF)

Lue myös: