Puolustusvoimien tapahtumat avaavat jälleen lentonäytöskauden

Pirkkala_lepo_2Vuoden 2016 lentonäytöskausi lähenee vauhdilla päivien pidetessä. Jo toukokuussa järjestetään Ilmailusta ammatti -tapahtumia Ilmavoimien eri yksiköissä. Kauden avaa kuitenkin jälleen Utin jääkärirykmentti avoimien ovien päivällään 13. toukokuuta. Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös on kesäkuussa Rissalassa.

Ilmailusta ammatti -tapahtumat on suunnattu erityisesti koululaisille ja nuorisolle. Samalla ne antavat muullekin yleisölle tilaisuuden tutustua lennostoihin ja muihin paikallisiin ilmailutoimijoihin. Lentokalustoa on nähtävänä niin maan pinnalla kuin taivaalla.

Utti_avoimet_15_5Tilaisuuksissa on tarjolla laaja-alaisesti tietoa Puolustusvoimien varusmieskoulutuksesta, erikoiskursseista sekä uravaihtoehdoista. Ilmailusta ammattiin -tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lennostojen nettisivuilla esitellyt ohjelmat tarkentuvat kevään aikana, joten tilanne kannattaa tarkastaa ennen matkaan lähtöä. Sama pätee luonnollisesti myös muihin lentonäytöksiin.

Viime vuosina Ilmailusta ammatti -tapahtumissa mukana on tyypillisesti ollut Boeing (McDonnell Douglas) F/A-18 Hornet -hävittäjän demolento sekä BAE Systems Hawk -suihkuharjoituskoneilla lentävän Midnight Hawks -osaston esiintyminen. Myös Puolustusvoimien pyöriväsiipistä kalustoa on usein mukana.

jami15pe_5Tänä vuonna Karjalan lennostolla ei ole Ilmailusta ammatti -tapahtumaa Rissalassa, koska Suomen Ilmailuliiton vuoden päälentonäytös järjestään kesäkuussa kentällä.

Utin jääkärirykmentin toimintanäytöstapahtuman ohjelma on saman tapainen kuin lennostoilla, mutta helikopterien ja erikoisjoukkojen näkyvyys on luonnollisesti suurempi.

Perinteinen Jämi Fly In on heinäkuussa. Elokuussa Helsinki-Malmin lentoasemalla järjestetään Malmi 80th Anniversary -tapahtuma, joka saattaa jäädä viimeiseksi lentonäytökseksi Helsingissä.

Yllä mainittujen ohella Suomessa järjestetään lentokaudella muitakin pienimuotoisempia ilmailutapahtumia. Ne voivat tarjota yllättävänkin paljon nähtävää. Lue alta esimerkiksi viime kesän Kymin kentän tapahtumasta. T.T.

Utti_avoimet_15_7

 Kesän 2016 ilmailutapahtumia

Utin jääkärirykmentin Avoimet ovet Utissa 13. toukokuuta

Satakunnan lennoston Ilmailusta ammatti -tapahtuma Pirkkalassa 17. toukokuuta kello 12 - 19

Ilmasotakoulun Ilmailusta ammatti -tapahtuma Tikkakoskella 19. toukokuuta kello 12 - 15

Lapin lennoston Ilmailusta ammatti -tapahtuma Rovaniemellä 25. toukokuuta kello 10 - 14

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös Tour de Sky Rissalassa 18. - 19. kesäkuuta

Jämi Fly In -lentonäytös Jämijärvellä 16.- 17. heinäkuuta

Malmi 80th Anniversary -näytös Helsingissä 13. - 14. elokuuta

 

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta