Lennonrekisteröintilaitteen tiedot tukevat Hawk-turman tutkijoiden päätelmiä

Hawk_Mk66_ilmavoimatIlmavoimien Hawk-turman tutkinta etenee ja maanantaina löydetyn lennonrekisteröintilaitteen tiedot on onnistuttu purkamaan. Nyt saadut tiedot tukevat tutkijoiden päätelmiä tapahtumien kulusta.

Kuukausia kadoksissa olleen lennonrekisteröintilaitteen löysi kaksi alueella liikkunutta siviilihenkilöä, jotka toimittivat ulkoisesti hyväkuntoiselta vaikuttaneen laitteen onnettomuustutkintaryhmälle.

 "Rekisteröintilaitteen taltio on kunnossa ja tiedot on purettu onnistuneesti", kertoo tutkimusryhmän johtaja majuri Mikko Pekkala.  

"Uusi data tukee tekemiämme päätelmiä tapahtumien kulusta". 

Lennonrekisteröintijärjestelmän löytyminen ja siitä saatu tieto ei muuta oleellisesti tutkinnan aikataulua. Onnettomuustutkintaryhmän loppuraportin julkaiseminen tapahtunee kesäkuun loppupuolella.

"Vaikuttaa edelleen vahvasti siltä, että inhimilliset tekijät ovat olleet onnettomuuden taustalla", toteaa majuri Pekkala.

Ilmavoimien Hawk-koneet olivat suorittamassa koulutusohjelman mukaista kaartotaisteluharjoitusta. Toisen onnettomuuskoneen ohjaaja menehtyi koneiden törmätessä ilmassa. Toisen koneen ohjaaja pelastautui heittoistuimella.

Lue myös Lentoposti.fi:n aiemmat uutiset aiheesta:

Toisenkin Hawk-turmakoneen lennonrekisteröintilaite on löytynyt
Hawk-törmäyksessä lentäjät käyttivät heittoistuimia - toinen menehtyi
Onnettomuustutkintaryhmä aloittanut - Ilmavoimien Hawkit toistaiseksi lentokiellossa       
Onnettomuus-Hawkit olivat kaksi vastaan yksi -kaartotaisteluharjoituksessa       
Ilmavoimien Hawk-kaluston lentokielto on purettu       
Hawk-turman kenttätutkimukset on saatu päätökseen       
Hawk-turman tutkinnalle pyydetään jatkoaikaa - lennontallentimen tiedot ovat vaurioituneet